Магистрала Е-75 ще бъде блокирана на три места в Белград и

...
Магистрала Е-75 ще бъде блокирана на три места в Белград и
Коментари Харесай

Нови протести в девет града блокират основни пътища в Сърбия през уикенда

Магистрала Е-75 ще бъде блокирана на три места в Белград и на едно в Нови Сад през днешния ден следобяд от нова протестна акция на сръбската съпротива, която се организира под надслов  " Сърбия против насилието ". Протести през днешния ден ще има и във Върбаш, Нови Сад, Рума, Вършац, Майданпек, Чачак, Лучани и Зайчар, съощи Нова тв.

В събота също се чака да бъдат блокирани автомагистрали по време на митинга " Сърбия против насилието ". Началният час на демонстрациите е в 18.00 ч. Ежеседмичните митинги против насилието в Сърбия набират скорост от началото на май, когато страната беше разтърсена от две всеобщи убийства - едното в начално учебно заведение в Белград, а другото - покрай град Младеновац. При двете стрелби бяха убити 18 души.

Протестиращите упорстват за уволнението на министъра на вътрешните работи и шефа на разследващата организация. Те желаят преустановяване на по-нататъшното поощряване на насилието в медиите и общественото пространство, в това число разпускането на сръбския регулаторен орган за електронни медии (REM), лишаване на национални лицензи за лъчение на телевизионни станции, които предизвикват насилието, като проправителствените Pink TV и Happy TV.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР